Həmişə deyirlər ki, qumar bəladır, amma mən sizə başqa cür deyim. Mən bu işin içinə təsadüfən düşməmişəm. Üç il əvvəl proqramçı işindən qovulanda anladım ki, adi iş məni heç vaxt varlı etməyəcək. Əlimdə cəmi 200 manat vardı, amma beynim və hesablama bacarığım vardı. O vaxt ilk dəfə girdim
mostbet uz com saytına, düşündüm baxım bu nədi. Amma ilk girdiyim gün heç nə başa düşmədim, uduzdum 50 manatı və bağladım. İki gün sonra yenə açdım, yenə uduzdum. Və sonra birdən beynim işlədi – mən burda emosiyalarla yox, riyaziyyatla oynamalıyam. Bir həftə heç oynamadım, sadəcə izlədim, statistika topladım, hansı oyunların faizi nədi, hansı mərc sistemləri daha sərfəlidi. Həmin an başa düşdüm ki, bu mənim yeni iş yeri ola bilər.
Yəni, mən qumarbaz deyiləm – mən peşəkar oyunçuyam. Fərq böyükdür. Qumarbaz şans gözləyir, peşəkar isə ehtimal hesablayır. Mən səhər saat 9-da oyanıb kompüteri açıram, iki fincan qəhvə içirəm, beynimi işə salıram və işə başlayıram. Mostbet mənim ofisimdi. Orada mənim üçün heç bir sirr yoxdu – bütün slotların RTP faizlərini əzbər bilirəm, blackjack-də kartları saymağı bacarıram, ruletdə mərc sistemlərini o qədər yaxşı bilirəm ki, krupielərin özləri bəzən məndən məsləhət istəyir zarafatla. Amma zarafat bir yana, bu iş ciddi ciddi diqqət tələb edir. Mən bir dəfə ardıcıl 6 saat oynayıb heç oturmadan dayanmışam, çünki o an mərc ardıcıllığımı pozmaq istəmirdim. Və həmin gün mostbet uz com mənə 4200 manat verdi.
Təbii ki, əvvəllər çətin oldu. İlk üç ay mən uduzurdum daha çox. Bir gün var idi ki, ardıcıl 15 mərci uduzmuşdum, elə bil evdəki bütün pulları ora yığdım. O gecə yatmamışam, fikirləşirdim ki, bəlkə bu iş mənim üçün deyil. Amma səhər yenə oturdum masaya, yenə açdım mostbet uz com, amma bu dəfə əvvəlki səhvləri təhlil etdim. Baxdım ki, mən nə vaxt emosional olsam – uduzuram. Nə vaxt soyuqqanlı olsam, planla oynasam – uduram. O gündən sonra özümə qayda qoydum: uduzuramsa – 15 dəqiqə ara verirəm, çay içirəm, pəncərədən baxıram, sonra yenə başlayıram. Və bu qayda məni xilas etdi.
Mən ən çox blackjack oynayıram. Bilirsiniz niyə? Çünki blackjack riyaziyyatdı, şans yox. Düzgün strategiya ilə orada evin üstünlüyü cəmi 0.5%-di. Təsəvvür edin – udmaq şansım demək olar ki, bərabərdi. Amma çoxları bunu bilmir, ona görə də uduzurlar. Mən isə bilirəm. Bir gün masada oturmuşam, yanımda bir nəfər var idi, hər əlində qışqırırdı, əlini masaya vururdu, mərcini qatlayırdı. Mən sakitcə öz strategiyamla oynadım, o isə 40 dəqiqəyə bütün depozitini uduzdu. Sonra mənə baxıb dedi ki, "sən şanslısan". Mən güldüm. Heç bir şans yoxdu, sadəcə mən bu oyunu başqa cür görürəm. O həmin gün 500 manat uduzdu, mən 380 qazandım. Fərq yalnız yanaşmadadır.
Vaxt keçdikcə mən öz sistemimi qurdum. Hər gün maksimum 2 saat oynayıram, əgər uduram – udduğumun 70%-ni çıxarıram banka, 30%-nə davam edirəm. Əgər uduzuramsa – uduzduğum hədd 100 manatdı, ondan çox olan kimi bağlayıram və növbəti günə qalıram. Bu sadə qaydalar mənə son 8 ayda 14 000 manat qazandırdı. Və bu təkcə qazanc deyil – bu mənim azadlığımdı. İndi heç kimə hesabat vermirəm, heç kim məni işə çağırmır, öz vaxtımı özüm idarə edirəm. Təbii ki, qohumlar əvvəlcə deyirdilər "ay oğlum qumar pisdir, burax". Amma mən onlara göstərdim bank hesabımı – səssiz qaldılar. Çünki pullar danışır, söz yox.
Xatırlayıram bir dəfə xüsusilə gülməli hal oldu. Rulet oynayırdım, mərcimi qırmızıya qoymuşdum. Top fırlanır, mən artıq qazancımı hesablayıram, birdən toplar dayanır – qara. Deyəsən uduzdum. Amma sonra baxıram ki, krupielər nə isə pıçıldaşır, sonra mənə tərəf gəlib deyirlər ki, texniki səhv olub, top düzgün dayanmayıb, yenidən fırladacaqlar. Və təxmin edin nə oldu – ikinci dəfə qırmızı düşdü! O gün 200 manat qazandım sadəcə bu bir hadisədən. Belə anlar başqa cür sevindirir – elə bil taleyin özü sənin tərəfindədi. Amma peşəkar kimi deyə bilərəm: taleyə güvənmə, öz beyninə güvən.
Son bir neçə ayda mən hətta dostlarımı da öyrətdim bu işə. Dedim gəlin sınayın, amma təkcə əyləncə üçün yox, məntiqlə. Biri dinlədi, indi o da həftədə 3 dəfə oynayır, ayda 300-400 manat əlavə qazanır. Digəri dinləmədi – girdi təkləşdi, 3 saatda bütün maaşını uduzdu. Sonra mənə zəng elədi qışqırırdı. Mən dedim ki, qardaş, sən qumarbazsan, peşəkar yox. Bu ikisi tamam fərqli şeylərdi. Və mənim üçün mostbet uz com iş yeridi, əyləncə deyil. Mən oraya pullanmağa gedirəm, stres atmağa yox.
Bir də mənə ən çox yazığı gələnlər elələridi ki, uduzanda "indi çıxım" deyib daha çox uduzurlar. Bu psixolojidir – qəzəb və acgözlük qumarın ən pis dostlarıdı. Mən sizə deyirəm, mən ildə ən azı 300 gün işləyirəm bu sahədə, və nə vaxtsa 1 dəqiqə belə uduzduğum üçün qəzəblənməmişəm. Çünki uduzmaq da planın hissəsidi. Sən ancaq uduzmağı qəbul edəndə udmağa başlayırsan. Bu səslənir qəribə, amma doğrudu.
İndi mənim əsas qayğım pulları banka çıxarmaqdı. Hə, o da bir incəlikdi. Çünki çox oyunçu bilmir ki, udduğun pulu necə çıxartmaq da sənətdi. Mən hər uduşdan sonra dərhal çıxarıram ehtiyat hissəsini. Çünki bilirəm, bir gün o pul yenə masaya qayıda bilər, amma mən ona icazə vermirəm. Mən özümə şərait yaratmışam ki, hər ay minimum 1500 manat kənara qoyuram, qalanı ilə oynayıram. Və bu sistem mükəmməl işləyir. Əgər kimsə məndən soruşsa ki, hardan başlamaq lazımdı – deyərəm ki, başla öz beynini tanımaqdan. Hansı mərc səni qorxudur, hansı səni həyəcanlandırır – hamısını yaz, təhlil et. Mən özümdə bunları etdim.
Bu gün mən o qədər sakitəm ki, masada oturanda ətrafdakılar mənə baxıb deyirlər "bu nə sakitdi, elə bil evdə televizor baxır". Amma onlar bilmir ki, mənim beynim içəridə 1000 cədvəl, 500 ehtimal, 200 strategiya arasında süzür. Mənim üçün oyun sadəcə bir alqoritmdi. Və mən bu alqoritmi öyrənmişəm. Buna görə də mən peşəkaram.
Nə bilim, kim nə desin, ama mənim həyatımı bu oyun dəyişdi. Mən indi ev kirayəsi narahat etmir, uşaqların məktəb pulu narahat etmir. Bir sözlə, mən özümü təhlükəsiz hiss edirəm. Və bu hissi heç nəyə dəyişmərəm. Bəli, bəzən çətin olur, bəzən dalbadal uduzuram, amma sonra oturub düşünürəm – "sən bunu seçdin, sən bunu bacarırsan". Və yenə başlayıram. Çünki mən bilirəm ki, mostbet uz com mənim üçün sadəcə veb-sayt deyil – o, mənim imkanlarımdı. Mən o imkanları son qəpiyə qədər istifadə edəcəm. Bu gün oynayım, sabah çıxardım, bir aydan sonra yenə başlayaram. Dövr belədi. Və sizə də məsləhətim – qorxmayın öyrənməkdən. Amma tənbəllik etməyin, oxuyun, hesablayın, strategiya qurun. Onda hər şey olacaq. İnanın, mən bunu yaşamış adam kimi deyirəm. Həyat çox qısadı kor-koranə şansa güvənməyə. Amma uzundu ağılla oynamağa. Mostbet-lə mənim hekayəm hələ bitməyib, hər gün yeni səhifə yazılır. Və bu səhifələr qızıl hərflərlə yazılır, inanın mənə.