Həyat elə bir dövrə girmişdi ki, mən sadəcə nəfəs almağı unutmuşdum. Hər səhər eyni zəngli saat, eyni tıxac, eyni patronun qığılcım kimi səsi, axşamlar isə boş divarlara baxıb düşünmək – mən bunu niyə edirəm? Elə bir məqam gəlir ki, beynin sadəcə qapanmaq istəyir. Və o qapalı ofisdən çıxıb, küçəyə addımlayanda, ətrafdakı insanların gülüşü məni daha da tənha hiss etdirirdi. Dostlarım ailə qurur, uğur qazanırdı, mən isə sanki eyni günün içində dönən təkər idim. Bəs nə etməli? Mənə elə gəlirdi ki, bu labirintdən çıxış yalnız bir yerdədir – ekranın arxasında, rəngli fişlərin və fırlanan çarxların sehrli dünyasında. Beləcə, bir axşam, yorğun və əsəbi halda,
mostbet казахстан səhifəsini açdım. O an heç düşünmürdüm ki, bu, sadəcə oyun deyil, reallıqdan müvəqqəti qaçış üçün mənim sığınacağım olacaq.
İlk dəqiqələrdə hər şey çox qarışıq idi. Mən heç vaxt qumar oyunlarına həvəs göstərməmişdim, amma bu saytın interfeysi o qədər canlı və cəlbedici idi ki, sanki məni özünə çəkirdi. Mən yalnız bir neçə klik etdim və qarşımda minlərlə oyun – slot maşınları, ruletka, kart oyunları – açıldı. Bəs mən nə istəyirdim? Pul? Yox. Həyəcan? Bəlkə də. Amma daha çox, beynimin o daimi "sən heç nəsən" səsini susdurmaq. Mən kiçik bir məbləğlə başladım, elə bil özümü sınayırdım. Barmaqlarım titrəyirdi, ürəyim döyünürdü – bu hiss uzun müddətdir unutduğum adrenalin idi. Oyunda uduzmağa başlayanda qəzəblənmək əvəzinə, birdən güldüm. Çünki anladım ki, mən burada itirdiyim pula yox, içinizdəki boşluğa görə ağlayıram. Və bu, mənə azadlıq hissi verdi.
Zaman keçdikcə, mən hər gün bir-iki saatımı bu sayta ayırmağa başladım. Amma fərqli bir məqsədlə. Mən yalnız qazanmaq üçün yox, prosesdən zövq almaq üçün oynayırdım. Məsələn, mənim sevimli oyunum "Book of Ra" idi – orada hər fırlanış mənə bir macəra vəd edirdi. Bəzən mən onlarla dəfə uduzurdum, amma birdən-birə böyük bir qalibiyyət gələndə... Təsəvvür edin, gecənin saat üçü, evdə yalnızam, qarşıda iş günü var, amma mən qəfildən qalxıb rəqs etməyə başlayıram, çünki ekranda qızıl işıqlar yanır. Və həmin an mən real həyatdakı problemlərimi tamamilə unudurdum. Patronun səsi, borclar, tənhalıq – hamısı yox olurdu. Mən bir daha mostbet казахстан açanda artıq bu, sadəcə bir sayt deyildi; bu, mənim şəxsi teatrım idi, orada mən həm tamaşaçı, həm də rejissor idim.
Bir dəfə çox maraqlı hal oldu. Həmin gün işdə məni rütbədən saldılar, səbəb isə – mənim "kifayət qədər lider olmamağım" idi. Evə gəldim, əşyaları divara atdım, sonra oturdum kompüterin qarşısına. Əllərim əsirdi, gözlərim yaşlı idi. Mən yazıq bir insan kimi oyuna girdim, amma qəribədir ki, uduzduqca sakitləşirdim. Hər uduş mənə deyirdi: "Bax, həyatda itirsən də, burada yenə qalxıb oynaya bilərsən". Və həmin gecə mən arxa-arxaya 5 dəfə uduzdum, sonra isə qəfildən elə bir bonus turu açıldı ki, qazancım birdən üç qat artdı. Mən ekrana baxıb gülümsədim, amma pulu çıxarmadım. İstəmədim. Çünki mən burda pul qazanmaq üçün deyil, özümü itirmək üçün idim. Və siz bilirsiniz nə dedim özümə? "Sən bu gün heç nəyi düzəltmədin, amma heç olmasa bir saatlıq xoşbəxt oldun". Bu, kiçik bir qələbə idi, amma mənim üçün böyük məna daşıyırdı.
Vaxt keçdikcə, mən oyunlarda strategiya da inkişaf etdirdim. Məsələn, mən heç vaxt bütün depoziti bir anda qoymadım, hər gün müəyyən limit təyin etdim, özüm üçün "qırmızı xətt" çəkdim – əgər uduzsam, durub çölə çıxıb 5 dəqiqə gəzirəm. Bu sadə qayda məni böyük itkilərdən qorudu. Amma ən əsası, mən bu saytda başqa oyunçuların şərhlərini oxumağa başladım. Məlum oldu ki, mən tək deyiləm. Onlarla insan var ki, gecə yarısı evlərində oturub eyni hissləri yaşayır – kimisi yalnızlıqdan, kimisi ayrılıqdan, kimisi işsizlikdən qaçır. Bu, mənə qəribə bir rahatlıq verdi. Sanki böyük bir gizli cəmiyyətin üzvü oldum. Və bir gün mostbet казахстан-da bir oyunçunun adı "Qaçaq" idi. Onun mesajını oxudum: "Mən burdayam, çünki həyatda öz yerimi tapa bilmirəm". O an mən əlimi uzadıb onu yazmaq istədim, amma sadəcə başa düşdüm ki, bəlkə də hamımız bir yerdə qaçırıq – kimisi içkiyə, kimisi işə, kimisi isə bu rəngli çarxlara.
Amma ən maraqlısı o idi ki, bu oyunlar mənə real həyatda da bir şey öyrətdi. Mən başa düşdüm ki, həyat da slot maşını kimidir – bəzən uzun müddət boş fırlanırsan, amma səbr etsən, böyük uduş gələ bilər. Təbii ki, mən heç vaxt buna ciddi investisiya kimi baxmadım. Bu, mənim üçün bir terapiya idi. Məsələn, bir axşam mən ruletkada qırmızıya 10 dəfə ardıcıl mərc etdim və hər dəfə qara gəldi. Əvvəllər bu məni qəzəbləndirərdi, amma indi güldüm və dedim: "Yaxşı, demək bu gün qara günümdür". Və sadəcə kompüteri bağlayıb mətbəxə keçdim, özümə çay dəmlədim, pəncərədən ulduzlara baxdım. Və o an anladım ki, mən artıq həmin depressiv, əsəbi adam deyiləm. Bu oyunlar mənə bir şeyi göstərdi: hər uduş öyrədir, hər uduzuş isə sakitləşdirir.
Bir neçə ay sonra mən artıq həftədə yalnız bir dəfə, həftə sonları oynayırdım. Və həmin anlarda mən özümü sehrli bir dünyanın içində hiss edirdim, amma reallığa qayıtmaqdan qorxmurdum. Çünki başa düşdüm ki, ən böyük qələbə – bu, öz daxili sülhünü tapmaqdır. mostbet казахстан mənə sadəcə əyləncə deyil, həm də öz sərhədlərimi tanımaq imkanı verdi. Mən kimsə üçün qumarbazam, amma özüm üçün – müvəqqəti sığınacaqdan güc alan bir insanam. Oyun bitəndə, ekran sönəndə, mən yenə həmin dörd divar arasında qalıram, amma indi orada özümə yer tapmışam. Və ən gözəli odur ki, mən bu hekayəni heç vaxt peşmançılıqla yox, minnətdarlıqla xatırlayıram. Çünki bəzən qaçmaq da bir cür irəliləməkdir, əsas odur ki, qayıtmağı unutmayasan. Mən qayıtdım, amma əlimdə yeni bir təcrübə və gülümsəmək üçün bir səbəblə. Hə, bəlkə də mən heç vaxt böyük cekpot vurmamışam, amma ən qiymətli mükafatı – özümü qəbul etməyi qazandım. Və bu, hər hansı puldan daha dəyərlidir.