Istun hommikul kell kaheksa arvuti taha, kohv käes, tabelid ees. See pole mingi hobi, see on töö. Mu sõbrad arvavad, et ma olen hull, aga mina tean, mida teen.
Parim doge kasiino avanes mu lemmiklehele kolm nädalat tagasi ja ma otsustasin proovida. Aga mitte niisama – ma olen proff. Mul on reeglid, mul on strateegia ja mul on päevane plaan. Alustasin kahekümne euroga, et testida, kuidas masinad käituvad.
Esimene päev oli puhas skautlus. Ei mingit suurt panustamist, lihtsalt jälgimine. Vaatasin, millised mängud annavad boonuseid, kuidas väljamaksed töötavad, kas on mingi loogika või puhas juhus. Mulle meeldib blackjack, sest seal saab tõenäosusi arvutada. Rulett on kirglikele, aga ma ei ole kirglik – ma olen külm nagu jää. Esimese päeva lõpetasin miinuses viis eurot. Täiesti okei. Ootasin.
Teisel päeval katsetasin erinevaid panustamissüsteeme. Alustasin väikeste panustega, tundsin masina rütmi. Old kooli reegel – ära kunagi jookse taga kaotust. See on amatööride viga. Minu jaoks on iga kaotus lihtsalt info. Kaotad kümme eurot? Pole hullu, see on õppemaks. Sellel päeval lõpetasin pluss neli eurot. Naeruväärne summa, aga trend oli selge – süsteem toimib. Parim doge kasiino andis mulle boonuseid, mida ma oskasin õigesti kasutada. Mitte keegi ei anna sulle midagi niisama. Kui nad jagavad tasuta keerutusi või boonusraha, siis sellel on tingimused. Loen need alati läbi. Alati.
Kolmas päev oli päris töö. Istusin maha kolm tundi järjest. Panustasin vastavalt oma süsteemile – iga võidu järel tõstsin panust natuke, iga kaotuse järel läksin tagasi miinimumi. Klassikaline progressioon, aga kontrolli all. Mitte mingit emotsiooni. Nägin chatis ühte tüüpi, kes pani kõik ühele numbrirule. Võitis. Viis minutit hiljem oli ta miinuses. Sellised inimesed rahastavad kasiinosid. Mina ei ole selline. Minu eesmärk on pigistada nende süsteemist nii palju kui võimalik, ilma et nad saaksid arugi.
Sel pärastlõunal juhtus naljakas asi. Olin blackjackis kuue võiduga järjest. Dealeril oli alati kehv kaart. Hakkasin mõtlema – kas nad on mu profiili märganud? Kas nad lasid mul võita? Aga siis tuli seeria, kus jagati viis kaotust kuuest. See on normaalne kõikumine. Tähtis on mitme tunni keskmine. Lõpetasin päeva pluss kolmkümmend eurot. Mitte palju, aga stabiilne.
Neljandal päeval proovisin uut mängu, mida nad olid just lisanud. See oli mingi Kiire Rulett – iga kahekümne sekundi tagant uus ring. Ideaalne mulle. Saab kiiresti panustada, kiiresti andmeid koguda. Panin viis eurot punasele, kaks eurot mustale, natuke paarisarvudele. Ma ei mängi intuitiivselt, ma tegutsen mustri järgi. Tund aega hiljem olin pluss viiskümmend. Siis tuli kukkumine. Kaotasin neli ringi järjest. Hakkasin juba mõtlema, et äkki mu süsteem ei tööta. Aga siis meenus mulle üks reegel – mängija peab olema nagu poksija, kes võtab lööke vastu ja liigub edasi. Jäin kindlaks. Ja see tasus ära. Järgmise kolmekümne minutiga võitsin tagasi kõik ja veel viisteist eurot peale.
Täna on viies päev. Parim doge kasiino on mu hommikune rutiin. Avan lehe, logisen sisse, vaatan konto seisu. Praegu pluss sada kakskümmend eurot kogu perioodi peale. Pole mingi jackpot, aga mõtle nii – ma teenin rohkem kui miinimum palgaga tööline, kulutan päevas kaks-kolm tundi ja mul pole ülemust. Kõlab ju hästi? Ei, see ei ole alati lihtne. On päevi, mil kaotad kümme eurot järjest ja mõtled, et miks sa üldse selle jamaga tegeled. Aga siis võtad hingamise, vaatad statistikat ja näed, et keskmine on ikka sinu poolt.
Mulle meeldib see tunne, kui võidad. Aga mitte see meeletu ajelaskmine nagu teistel. Mulle meeldib teadmine, et ma olen targem kui nende algoritm. Ma olen näinud inimesi, kes kaotavad kõik – laenavad sõpradelt, müüvad asju maha, lähevad pimesi suurte panuste peale. Mina ei ole kunagi nii madalale langenud, sest mul on piirid. Iga päev on eelarve, iga kuu on eelarve. Kui eelarve täis, siis pane arvuti kinni ja mine välja jalutama.
Üks asi, mida ma olen õppinud – kasiino pole vaenlane. See on tööriist. Nagu saag või arvuti. Kui sa oskad seda kasutada, siis see toidab sind. Kui sa lased sellel ennast kasutada, siis oled sa ori. Ma olen viis aastat teinud seda tööd ja vahel ikka tunnen, et kurat, see on põnev. Isegi kui ma olen rahulik nagu robot, siis seespool on ikka tilluke tuli, mis ütleb: "Täna läheb hästi."
Paar tundi tagasi võitsin ühe suurema ringi – kolmkümmend eurot korraga. Dealeril oli kaheksa, mul oli kaheteistkümnega vaja võtta. Võtsin, sain kolm. Viisteist. Dealer avas kuusteist ja võttis üheksa – läks üle. Sellised hetked maitsevad hästi.
Tahaks öelda, et iga päev on võit, aga see pole tõsi. On päevi, mil ma kaotan. Aga oluline on see, et nädala keskmine on alati plussis. Ma ei saa kunagi aru inimestest, kes ütlevad, et kasiinos on võimatu võita. Muidugi on võimalik – kui sa suudad mõelda nagu masin, olla kannatlik ja teada, millal lõpetada. Parim doge kasiino on minu jaoks nagu tavaline kontor, ainult et siin ei pea ma kandma ülikonda ega taluma rumalaid koosolekuid.
Ja tead, mis kõige toredam on? Ma hakkan alles soojaks. Plaan on kuu lõpuks jõuda viiesaja euroni. Siis võtan pool välja, jätan poole edasi mängimiseks. Nii teevad kõik tõelised profid. Nii et jah – ma olen rahul. Ma ei ole rikas, aga ma ei ole ka pankrotis. Olen lihtsalt mees, kes leidis tööriista, mis talle sobib. Ja hommikul panen uue kohvi keema, avan lehe ja lähen tööle.